Informasjonsside CAMP24
Kursprogram
Identitet og dialog med Nansens Fredssenter
Å være bevisst på hvordan kommunisere godt er viktig for å navigere voksenlivet. Ungdommene skal få øve seg på å snakke sammen på en god måte, og å uttrykke meningen sin, gjennom varierte aktiviteter. Aktivitetene er basert på metodikk Nansen Fredssenter har utviklet i dialogarbeid i konfliktområder.
Kursleder Harald Aksnes Karmhus arbeider med undervisning og formidling av dialogmetodikken. Haralds arbeidserfaring handler særlig om politikk og politisk administrasjon. Tidligere har han jobbet for politisk sekretariat i Trøndelag Fylkeskommune og for EU-parlamentet i Brussel og Strasbourg. Harald har også vært praktikant ved ambassaden i Sarajevo og undervist engelsk i en flyktningleir i Hellas. Han har en mastergrad i Europastudier ved NTNU, hvor han forsket på ytterliggående partier på venstre og høyre fløy, og er utdannet lektor fra samme sted.
Egenkraftmobilisering i voksenlivet
Egenkraftmobilisering en viktig del av å gi ungdom verktøyene de trenger for å ta vare på sin mentale helse og være støttespillere for andre. Vi vil diskutere spørsmål som; hva er god mental helse? hva som er egentlig normalt? og hvordan ta vare på deg selv og vennene dine?
Marta Engevik Fjæreide er erfaringskonsulent fra Sotra, utenfor Bergen. Hun brenner for at barn og unge skal ha en god psykisk helse! Til daglig jobber hun i et hjelpe-og samtaletilbud for ungdom i Bergen. Hun sitter også i sentralstyret til Mental helse ungdom, er medstifter av Foreningen Psyktærlig, og holder foredrag om tema innen psykisk helse og driver med slampoesi.
Likeverd og humanitært arbeid
Hva er humanitært arbeid og hva er argumentene for å hjelpe andre mennesker vi ikke kjenner?
Sebastian Ludens har vært feltkoordinator for Leger Uten Grenser, har deltatt på og ledet 15 nødhjelpsintervensjoner i krig og konflikt, under Ebola-utbrudd og reddet flyktninger på havet. Han kommer for å fortelle om sine erfaringer og engasjere til en samtale om det å utsette seg selv for ubehag for å hjelpe dem som trenger det mest.
Førstehjelp i praksis
Hva gjør vi hvis vi plutselig befinner oss i en nødssituasjon? Hvordan kan vi ta kontroll over situasjonen og redde liv og begrense skade? Disse ferdighetene er gode verktøy som vi alle burde ha i voksenlivet.
Mette Hvidsten er intensivsykepleier og godkjent hjerte-lunge-rednings-instruktør. Hun har erfaring blant annet fra akuttmottak og intensivavdelinger og vil gi oss en innføring i førstehjelp.
Kjønn, seksualitetsmangfold og samtykke
Fra tidligere CAMP har dette foredraget et at våre mest populære kurs. Derfor inviterer vi flotte Sara Vienna tilbake for å føre en samtale om kjønn, seksualitetsmangfold og samtykke.
Evrysome er et community mest kjent for kreative eventer med fokus på å løfte skeive og marginaliserte personer siden 2017. Med mangfold og samtykke som prioritet har de opparbeidet seg et solid team og kompetanse innen praktiske tilnærminger og proaktive strategier for å løse trakassering, usunne maktdynamikker og konflikter
Klimabevissthet gjennom naturopplevelser
Vi ønsker å bevisstgjøre ungdommens ansvar med hensyn til natur og miljø ved å bygge opp under en personlig relasjon til naturen. Derfor skal vi på en halvdags utflukt i skogen og lære grunnleggende ferdigheter om å trives i naturen! Dette inkluderer ferdigheter som bygging av ly, tenne et bål og navigering. Det handler om å tilpasse seg det naturlige miljøet, og det involverer ofte å lære om og respektere naturen og dens ressurser.
Mathias Ekornås har bakgrunn som Løytnant i forsvaret, jobber til daglig med sikkerhetsoppdrag for Flyktninghjelpen og holder overlevelseog bushcraftkurs gjennom Dundas. Mathias er lidenskapelig for at alle skal få berikende naturopplevelser og få den spesielle “her og nå” opplevelsen naturen gir.
PAKKELISTE TIL CAMP24
NB: Husk å merke klær og utstyr med navn!
MÅ HA:
-
Sengetøy: Laken (90x200), dynetrekk og putetrekk (om dere ikke har bestilt sengetøy gjennom påmelding)
-
Toalettsaker: Dusjsåpe, håndsåpe, tannbørste, tannkrem, sjampo/balsam, deodorant, solkrem (eventuelle medisiner)
-
Håndkle: 1 stort dusjhåndkle, 1 lite til hendene, 1 stort strandhåndkle (til sol/bading)
-
Innesko/tøfler eller slippers
-
Nattøy/noe å sove i
-
Undertøyskift til hele uken
-
Sokkeskift til hele uken
-
Ytterjakke
-
Regntøy eller vindjakke/vindbukse
-
Tursko til tur i skogen eller gode joggesko som er noe vanntett
-
Støvler til regnfulle dager
-
Langbukser (2-3 stk)
-
Gensere (både tykk ullgenser/fleece og tynne gensere)
-
T-skjorter (3-4 stk)
-
Shorts/skjørt/sommerkjole
-
Badetøy
-
Kosetøy: Joggebukse/genser
-
Solbriller
-
Plastpose til skittentøy
-
Drikkeflaske
-
Niste til reisen mandagen (er ikke lunsj før kl 13)
-
Liten sekk og sitteunderlag (til tur i skogen)
KJEKT Å HA:
-
Treningstøy
-
Myggstift/spray + salve til myggstikk
-
Lommelykt/hodelykt
-
Klokke
-
Kortstokk eller spill man liker
-
En god bok
-
Paraply
-
Snacks til uken
Regler CAMP24
-
Alle skal ha det bra på leir. Derfor skal alle vise respekt for hverandre. Vi har nulltoleranse for mobbing, rasisme, homofobi, seksuell trakassering og annen kjip oppførsel. Oppfør deg ordentlig og hyggelig mot andre deltagere og de voksne
-
Hold orden: Alle må bidra til å holde det ryddig og rent. Når flere mennesker er sammen er det større behov for orden. Sett derfor allting på plass der du fant det, og hold orden på deg selv og ditt.
-
Vær presis: Møt fram i tide til aktiviteter, kurs og måltider.
-
Hold ro: For at aktiviteter, kurs og måltider skal bli trivelige er det nødvendig at alle demper stemmen og oppfører seg rolig.
-
Mobilbruk: Vi har ingen restriksjoner for mobilbruk i fritiden på rommet, men vi har ikke med oss mobilen på kurs og aktiviteter, eller under måltider
-
Alle skal være på rommene sine fra 22:30 og resten av natta. Det er heller ikke lov til å bytte rom eller være på andres rom.
-
Rusmidler: All bruk av rusmidler er forbudt.
-
Ferdsel utenfor skolen: Det er ikke lov å forlate skolens område uten tillatelse fra en voksen.
-
All bading skjer sammen med en voksen. Bading vil bli organisert sammen.
-
Sykdom: Ved sykdom skal eleven være symptomfrie de siste to dagene før avreise. Er dette noe som oppstår i løpet av uka vil vi fortløpende vurdere om legebesøk og/eller hjemsendelse er nødvendig.
-
Skade på skolens eiendom: Det vil bli krevd erstatning for ødelagte ting, dersom skaden er skjedd ved uaktsomhet.
-
Mulig hjemsendelse: Hvis deltakere ikke greier å følge reglene og på denne måten skaper store problemer, kan vi velge å sende vedkommende hjem. Foreldre/ foresatte vil bli varslet.
Om du eller noen andre opplever noe som ikke er greit og/eller bryter med kjørereglene våre vil vi at du skal melde ifra. Det gjør du ved å fortelle Anna eller en voksen om det som har skjedd.
Du kan melde ifra om hendelser du tenker er veldig alvorlige eller som egentlig ikke er så farlig, men likevel ikke helt greit. Ingenting er for lite eller for stort.
Det er viktig for oss at du varsler sånn at vi får muligheten til å gjøre noe med det som har skjedd og hindre at det skjer igjen!