top of page
Skog2.png

Skogreisen

Årets mest spennende konfirmasjonsopplevelse

Konfirmasjon er en tradisjon som markerer ungdommens overgang fra å være et barn til å tre inn i voksenlivet. Historisk er det en kristen arv hvor det døpte barnet bekrefter sin tro til Gud. For oss i Humanistene er konfirmasjon et overgangsritualet som tillater ungdommen å reflektere over sine verdier, hvilken rolle de ønsker ha i samfunnet og bli anerkjent av fellesskapet. Opplevelsen skal være lærerik og bety noe for deg personlig.

fakkel_edited.jpg

Et Humanistisk overgangsrituale

mose2.png
totem 4_edited.png

Mestringsfølelse

Du vil lære å navigere i naturen, sette opp camp, fyre opp bål uten fyrstikker, finne vann og mat, og ikke minst lære deg å trives i naturen.

Eventyr

totem 1_edited.png

Du vil oppleve en helg helt utenom det vanlige. Du får teste nye roller og en ny type frihet. Vi skal møtes rundt bålet og snakke om livet. Vi skal bade, spise og leke. Vi skal få nye venner og minner for livet!

Totem 3_edited.png

Selvstendighet

Du vil settes på prøve gjennom spennende øvelser og utfordringer, så du kan utforske dine egne verdier og reflektere over hvilken rolle de spiller i livet ditt.

Skjermbilde 2024-04-17 kl. 12.36.15.png
Viking.webp

Urtidens overgangsritualer

Naturen har spilt en rolle i overgangsritualer over hele verden, også i det norrøne. En del av å bli voksen handler om selvstendighet og tørre å lene seg inn i det ukjente. Skogreisen er skapt for å ta med ungdommen på en opplevelse utenom dagliglivet og gi dem muligheten til bli kjent med nye sider av seg selv. 

Wild Forest

- Kun få antall plasser -

Skogreisen 23-25 Mai 2025

Avslutningsseremoni 7. Juni

Starry sky 1.png

Hvordan navigere seg gjennom livet?

Vil du lære hvordan man orienterer seg kun ut ifra himmelen? Vi tilbyr deg grunnleggende ferdigheter som vil gjøre villmarken både sikrere og mer spennende. Samtidig vil vi gjennomgå øvelser hvor vi reflekter over humanistiske verdier og hvordan de kan hjelpe oss navigere voksenlivets utfordringer. Våre kjerneverdier er menneskeverd, likeverd, frihet og ansvar.

Skogvokteren Mathias

Vi samarbeider med Dundas Explorer, et opplevelsesbyrå som spesialiserer seg på naturopplevelser hvor formålet er å komme “tett på naturen, tett på seg selv”. Med Dundas får vi ekspertise i ferdigheter i skogen, mye gode refleksjoner om hva naturen har å lære oss og sikkerhet i en eventuell krisesituasjon.

 

Vår guide Mathias Ekornås har bakgrunn som Løytnant i forsvaret, jobber til daglig med sikkerhetsoppdrag for Flyktninghjelpen og holder overlevelse- og bushcraftkurs gjennom Dundas. Mathias er lidenskapelig for at alle skal få berikende naturopplevelser og få den spesielle “her og nå” opplevelsen naturen gir. Han setter følelsen

av tilstedeværelse her og nå i sentrum av friluftslivet. Mathias er en tøff, men en trygg og varm mann det er lett å bli glad i.

Forest Landscape
"Naturen er min kirke. Det å oppleve naturen, utfordre seg selv og finne de lærdommer skogen har å gi er en kulturarv jeg gjerne vil gi videre til neste generasjon"

- Anna Høifødt, Prosjektleder Skogreisen

Skjermbilde 2024-04-24 kl. 14.22.23.png

Hvem kan være med på Skogreisen?

Skogreisen er for alle dem som ønsker en humanistisk konfirmasjonsopplevelse utenom det vanlige. Humanistisk konfirmasjon er for de som identifiserer seg med eller ønsker å lære mer om humanistiske verdier, og for de som ønsker en ikke-religiøs konfirmasjon.

 

Det er ikke nødvendig for verken konfirmanten eller foreldrene å være medlem av Humanistene for å delta på Skogreisen. Likevel, hvis foreldrene til konfirmanten er medlemmer, vil de kunne nyte godt av en rabatt.

 

Selv om Skogreisen skjer i Oslomarka er ungdommer fra hele landet velkommen til å være med.

 

Lavo.jpeg

Opplev hvordan det er å tenne bål, spise og sove i en lavvo midt ute i naturen. 

Sov i lavvo

Skjermbilde 2024-04-17 kl. 12.06.16.png

Hvilke urter kan helbrede og hvilke kan skade? Lær deg kunnskapen fra oldtiden om hvordan du kan overleve i skogen og hva slags egenskaper skogen kan tilby deg når du trenger det. Skogen er et skattekammer av ulike ting som kan både mette, varme deg,

og helbrede dine sår. 

Lær om skogens gull

Skogreisen 23- 25 Mai
Avslutningsseremoni 7. Juni

Den store feiringen

I en høytidelig avslutningsseremoni får du vist frem reisen din gjennom filmer og bilder, og feire opplevelsen med venner og familie. I god tradisjon skaper vi en minneverdig avslutning og feiring. Selve avslutningsseremonien blir holdt i Oslo, i de vakre salene på Håndverkeren. 

Brudedrakter_fra_Hardanger.jpg

Pris og hva er inkludert

Ikke-medlem 3500 kr

2 medlemmer 2450 kr (30% rabatt)

15% rabatt per medlem i husstanden opp til 30%.

Prisen dekker kurs og mat gjennom helgen, samt avslutningsseremoni og diplom.

Låne utstyr?

BUA er et nettverk av utstyrssentraler der alle kan låne sport- og friluftsutstyr over hele landet – helt gratis!

 

Med utstyr fra BUA er det enkelt for alle å prøve flere og mer varierte aktiviteter, og du kan låne utstyr i én hel uke. Her finner du alt fra skiutstyr, sykkel, fotball, frisbeegolf og mye mer utstyr for både store og små.

 

BUA er til stede i de fleste bydeler i Oslo. Gå inn på bua.no/utlansordninger og søk på Oslo for å finne din nærmeste. Her finner du åpningstider og oversikt over alt ustyret du kan låne.

 

Det er enkelt, gratis og bærekraftig!

Skog5.png

Neste reise
23-25 Mai 2025

bottom of page