top of page
frivillig.png

Frivillighet

Har du lyst til å bidra til felleskapet?

Her kan du få mer informasjon om hva det innebærer å være frivillig i Humanistene. 

Velkommen

Frivillighet gir oss gleden av å kunne aktivt bidra i samfunnet uten at det skal være transaksjonelt. Det vi får tilbake er en god følelse, nye venner eller muligheten til å bidra med noe godt i verden som gleder eller hjelper andre. Det skal ikke være vanskelig å være frivillig, og vi har mange muligheter og prosjekter som du kan være med på. 

​ 

Her kan du få en oversikt over frivillige oppdrag og melde deg på det du synes er av interesse. Du kan også sende oss en epost på post@humanistene.no om du lurer på noe. 

Må jeg kunne mye?

Neida, all kompetanse er velkommen. Det viktigste er at du ønsker å være behjelpelig og er vennlig å ha med å gjøre. Alle frivillige er over 18 år, eller til stede med foreldrene sine når de er med på tiltakene. 

Som frivillige har vi ulike bakgrunner og erfaringer som gjør at vi alle kan bidra med ulikt. Dette skaper et mangfold og gjør at vi kan skape ekstra sammen!

Volunteering Trip
Hvor mye tid må jeg bruke? 

Det kommer an på hvilket prosjekt du ønsker å involvere deg i. Vi skriver litt om tidsbruk og forventninger inne i de forskjellige prosjektene og det vil være tydelige forventningsavklaringer til tidsbruk før du sier ja til å være med. 

Meld din interesse uforpliktet, så vi vil finne ut av din rolle sammen. Det skal være gøy å være frivillig, ikke en stressfaktor. 

Young Volunteers

Finn din
Frivillighetsak

Christmas Pine Tree

HumanJul

Julefeiring for barnefamilier på Sommerro

HumanJul (opprinnelig JakobsJul) ble etablert i 2012 som et event for å samles på julaften, spesielt rettet mot barne- og ungdomsfamilier. Sammen med frivillige lager vi en fantastisk feiring fylt med god mat, underholdning og leker. Dette har nå blitt en vakker tradisjon som vi gleder oss til hvert år. For mange av våre frivillige har dette arrangementet vært like viktig og givende for dem som deltakerne.  

Roller: Frivilligansvarlig, frivillig 

Oppgaver inkluderer: Planlegging, innkjøp av inventar, sjekke og pakke gaver, opprigging av lokalet, tilstedeværelse under arrangementet, nedrigging.

 

Tid: 1 digitalt møte, 3 timer pakke-workshop, fra 11- 21 på julaften 

HumanJul riktig logo.png
DSCF9662.jpg
Riktig hh logo.png

Humanistisk Hjertesirkel

Lær deg å være autentisk og sårbar

Hvor ofte deler vi hvordan vi egentlig har det? Det er ikke lett å kunne være åpen om følelsene og tankene våre, og som oftest holder vi de personlige prosessene kun for oss selv. Det gjør at mange av relasjonene våre blir ensidige og overfladiske, for vi gjemmer en viktig del av oss selv. En hjertesirkel er et trygt sted hvor vi møtes som mennesker, uten masker, for å lytte eller dele det vi har på hjertet. Du kan også sitte og bare være tilstede uten å dele noen ting. I en hjertesirkel er alt vi deler konfidensielt, og det handler om å praktisere ærlighet, og sårbarhet. Når en person deler i sirkelen lytter alle andre uten å komme med tilbakemeldinger. Etter at sirkelen har blitt holdt åpner vi opp for å snakke sammen om man ønsker det.  

Roller: Space-holder, frivillig hjelper

Oppgaver inkluderer: Åpne lokalet, ta imot deltakere, spille av ferdig innspilt meditasjon, åpne opp for å begynne delingen, bli igjen etter hjertesirkeln for å snakke med deltakere, avslutte kvelden. 

 

Tid: 3 timer oppmøte (16.30 – 19.30)

Frivillighet.png

“Volunteering is at the very core of being a human.  No one has made it through life without someone else’s help."

-Heather French Henry

Sunday Market

Humanistdagen

Bli med å skap en minifestival basert på humanistiske verdier

21 juni er den internasjonale Humanistdagen. Det må feires! Vi planlegger en koselig, artig og informativ dag hvor vi ønsker å sette humanistiske verdier på agendaen. Vi ønsker å feire fellesskap, menneskeverd, utvikling og sårbarhet, ytringsfrihet og en raus humanisme. Dette skal først og fremst være en dag for å komme sammen og feire potensialet i oss.  

Roller: Frivilligansvarlig, frivillig på dagen, frivillig i planlegging.

Oppgaver inkluderer: Planlegging og innkjøp, opprigging på dagen, tilstedeværelse under arrangementet, passe på at folk har det bra, rydde og hjelpe til med praktiske ting, nedrigging samme dag

 

Tid: Oppmøte på dagen for opprigging fra kl 15, arrangementet varer fra 17-sent, nedrigging etter kvelden. Det er ikke nødvendig å være med på hele dagen, vakter vil bli tildelt.  

HUMANISTDAGEN-2.png
DSCF9662.jpg
Fiksefest logo.png

Fiksefest

Gjenbruk og reparasjon

En av våre hjertesaker er å synliggjøre vårt felles ansvar for natur og miljø og de mange mulighetene til å kunne gjøre bærekraftige valg. Dessverre er det ikke alltid så enkelt for hvert enkelt av oss å vite hvordan vi kan forbedre vår adferd i hverdagen mot et mer bærekraftig samfunn. Derfor arrangerer vi miljøfest, en dag hvor vi kommer sammen og koser oss med å lære mer om gjenbruk, reparering og hvordan få et dypere forhold til naturen. Miljøfesten vil skje i mai og gjerne ute. Hvis du sitter inne med noen gode ideer, vil vi gjerne høre fra deg! Vi er i planleggingsfasen.  

Roller: frivillig på selve dagen, planlegger

Oppgaver inkluderer: Opprigging, bistå de forskjellige organisasjonene som har aktiviteter, hjelpe deltakere, skape god stemning, nedrigging

 

Tid: Et digitalt forberedelsesmøte + 5 timer på selve miljøfesten

Registrer deg som frivillig

Velg hva du kunne tenke deg?
Planting a Tree_edited.jpg

Du er registrert! Du vil få en mail straks!

bottom of page