top of page
Skjermbilde 2023-06-27 kl. 11.57.15.png

Skal du holde en Hjertesirkel?

På denne siden gir vi deg et innblikk og tar deg steg for steg gjennom hvordan du kan holde en hjertesirkel. 

Hjertesirkel logo.png

1.Gjør lokalet klart

Husk å kjøpe inn frukt og te som kan serveres til de som kommer. Ta bilde av kvitteringen og send til humanistene@ebilag.com. Send Vipps request til 48400182. Lås opp lokalet og sett frem stoler til sirkelen. Sett gatebukken (om tilgjengelig) utenfor så det er enkelt å finne frem. Sett også frem vipps skiltet ved frukten. All donasjon går til den frivillige

2.Ønsk gjestene velkommen

Mange kan være litt redde eller tilbaketrukne da det er deres første gang. Husk å se menneskene, og prøv å gjøre det komfortabelt for dem.

Talking.png

3.Start sirkelen

Vi venter vanligvis i 10 minutter før sirkelen starter for å få med oss de siste deltagerene. Slik går vi frem når vi holder en Hjertesirkel:

  • Introduksjon av deg

Feks: “Hei jeg heter X, og jeg er frivillig som er med å skape denne Humanistiske hjertesirkelen.  Dette er min erfaring med hjertesirkel fra før/ dette er grunnen til at jeg ble med...”

 

  • Forklaring om hva en hjertesirkel er

Feks:  En hjertesirkel er en samtalesirkel, hvor vi oppriktig deler hvordan vi har det og det vi har på hjertet. Vi har et “taleobjekt” vi bruker, som vi sender rundt med klokka. Når du får “taleobjektet” i hånda kan du også velge å ikke si noe og sitte i stillhet, eller å gi den videre. Det er ikke obligatorisk å dele. Den som holder objektet, kan snakke, mens vi andre aktivt lytter. Aktiv lytting betyr at vi gir vår oppmerksomhet med respekt og empati. Vi dømmer ikke. Vi kommenterer ikke på det personen sier.

 

Om noe resonnerer kan vi gjøre x (velg tegn sammen med gruppa) for å gi personen tilbakemelding om at dette er noe du kjenner deg igjen i.

  • Taushetsplikt og hva det betyr

Alt som blir sagt i dette rommet er konfidensielt og skal ikke snakkes om utenfor Hjertesirkelen. Om du ønsker å snakke med noen om det de fortalte i sirkelen, kan du spørre dem  ved å si, “det du snakket om resonnerte sterkt i meg, og hvis du ønsker å snakke om det så vil jeg gjerne det”. Slik kan de velge selv om de vil snakke om det eller ikke.

 

  • Tidsbruk

Vi avslutter sirkelen når alle har delt, og det blir mingling med te og frukt etterpå. Hjertsirkel rommet holdes fra 17:00 til kl 1900, max 19.30.

 

Vær hensynsfull med hvor lenge hver deler, maks 10 min.

 

  • Hva koster det?

Om du er medlem i Humanistene, hvor det er gratis å være medlem, så koster det ingenting. Om du ikke er det er det donasjonsbasert, og dette går til den frivillige for at de har holdt spacet som takk.

 

  • Intro meditasjon

Vi begynn å sirkelen ved å sette på en “Hjertesirkel intro meditasjon” for å skape tilstedeværelse og fokus. Deretter begynner sirkelen. Meditasjonene finner du både på engelsk og norsk her:

Tropical Palm Leaf

4. Humanistisk?

Humanistisk betyr at det baseres på de humanistiske kjerneverdiene om menneskeverd (alle mennesker har en verdi), likeverd (Vi er like mye verdt, og burde ha like grunnleggende rettigheter), ansvar (vi er ansvarlige for å oss selv, miljøet og å være medmennesker) og til slutt frihet (vi har rett til å være frie, både i hvordan vi velger å leve og ytre oss).

5. Hvorfor trengs dette?

Hjertesirkelen er til for at vi lærer oss å være sårbare, autentiske og ekte, og ikke bare være tilstede i relasjonene våre når vi flyr høyt, men også når vi er nede. Helt uten masker. Som Brene Brown sier: "Courage starts with showing up and letting ourselves be seen". Både oppturene våre og nedturene er en del av livet, og greier vi å være sårbare og ærlige om hvor vi er i hele prosessen, så tillater vi relasjonene våre å bli ekte og dype.

bottom of page